Добродојдовте

Здружението ISC Saar e.V. има цел да го промовира спортувањето во меѓународната соработка,толеранцијата и доближувањето на народите.Нашето здружение е од јавен интерес која ги следи единствено горе наведените цели и е составено од неколку секции..

 

Здружението на своите членови и гостите во Сарбрукен редовно им предлага ,тренинзи во доменот на мaсовениот спорт,рекреативниот сопрт,одржување на кондиција (трки,гимнастика,теретана и фитнес)и тренинзи во бокс.

 

Исто така предлагаме да се полагаат тестовите на Deutsches Sportabzeichen ( германска спортска значка:почесен сертификат издадено од федералниот олимписки комитет на Германија (DOSB) со која се потврдува индивидуалните спортски вештини).

 

Исто така нашето здружение предлага средби и настани.Тоа секогаш се прави со посебни најави.

 

Сите лица што имаат одобрување од комитетот на здружението може да земаат учество во нашите активности како поканет член.